Vaihdoin rakennukset ihmisiin

Mitä tahansa teenkin, teen sen sydämellä ja keskittyen. Natural Boogien tarinan alkupiste löytyy rakennusalalta, jolla työskentelin parikymmentä vuotta, ja viimeiset vuodet kunnostin vanhoja rakennuksia.

Tykkäsin kyllä työstäni ja koin, että tein siinä paljon hyvää. Todella välitin rakennuksista, joita hoidin. Silti sisimmässäni tunsin, että minulla olisi paljon enemmän annettavaa.

Tajusin, että rakennus – niin arvokas kuin onkin – on silti eloton ja tekninen, kaipasin ihmisiä ja vuorovaikutusta. Aloin miettiä, että voisin vaihtaa alaa.

Niinpä vuonna 2015 aloin opiskella jalkojenhoitaja-kosmetologiksi. Se oli menoa! Innostuin ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja sen tukemisesta mahdollisimman hyvin. Olenkin opiskellut paljon lisää, eli koulutetun hierojan ammattitutkinnon (2019) ja kasvoakupunktiota. Parhaillaan opiskelen shiatsuhoitajaksi.

Kokonaisvaltainen hoito, jolla stressi helpottaa

En sano, että nykyään restauroisin ihmisiä, sillä siitä ei hoitotyössäni ole kyse.

Tavoitteeni on, että hoitolassani asiakas saa kokonaisvaltaista hoitoa, rentoutuu ja hellittää stressistä. Kun teen työtäni, tyhjennän pääni muusta, keskityn ja olen läsnä. Esimerkiksi kasvohoidossa, kun naamio vaikuttaa, hieron sillä aikaa asiakkaan jalkoja.

Paras palaute työssäni on, kun näen muutoksen: arjen kuormituksesta väsyneet silmät ovat käynnin jälkeen kirkastuneet tai asiakas kertoo vaipuneensa hoidon aikana superrentoon tilaan.

Luonnolliset, vastuulliset tuotteet

Kokonaisvaltaisuus ja läsnäolo on tärkeää työtä tehdessä mutta myös hoitolassa käytetyissä tuotteissa. Olen huolella tarkastellen valinnut käyttööni sarjoja, jotka ovat mahdollisimman luonnollisia, toimivia ja vastuullisia. Sekä YonKa että Comfort Zonen / skin regimen / ja luomulaatuinen ECOCERT-sertifioitu Sacred Nature täyttävät vaatimukseni.

Nautin esimerkiksi aromaterapeuttisista tuoksuista, joita sarjoissa käytetään, sillä ne ovat sekä luonnollisia että kokonaisvaltaisesti asiakkaan oloon vaikuttavia.

Vastuullisuus, kestävän kehityksen periaatteilla toimiminen on varsinkin nykyään äärimmäisen tärkeää. Esimerkiksi YonKalla on oma tuotekehitys, ja tuotteet sekä osa raaka-aineista valmistetaan yrityksen omassa tuotantolaitoksessa Pariisissa.

Tervetuloa hoitolaani! Varaa aika helposti ajanvarauskalenterista.

– Marja Lammentausta

Kuvassa on Natural Boogie -hoitolan yrittäjä Marja Lammentausta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *